Neem contact op met Tandprotheticus van Ansem in Geldrop of Valkenswaard

Wilt u meer informatie over een van onze diensten of direct een afspraak maken voor het aanmeten van een gebits- of tandprothese? Bel Tandprotheticus van Ansem op 040 - 204 24 68 voor de praktijk in Valkenswaard en 040 - 286 29 89 voor onze praktijk in Geldrop. Een bericht sturen via het contactformulier op deze pagina kan ook. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bedrijfsinformatie

Tandprotheticus van Ansem

 info@ansem-kunstgebitten.nl

Praktijk Valkenswaard

Den Dries 9
5552 CL Valkenswaard
 040 - 204 24 68

Praktijk Geldrop

Molenstraat 7

5664HV Geldrop

 040 - 286 29 89

Contactformulier

Man
Vrouw

*Verplicht

De Tandprotheticus:

Om tandprotheticus te worden moet je eerst tandtechnieker zijn en tandtechnieker wordt je door te gaan werken op een tandprothetisch/tandtechnisch laboratorium. Van de vijfdaagse werkweek ga je een dag naar school en verder leer je het vak in de praktijk. Er is maar een school in heel Nederland en deze is gevestigd in Utrecht.

Je moet je na twee jaar gaan specialiseren richting kroon-en brugwerk of prothese; de totale opleidingsduur is vier jaar. Na vier jaar ben je tandtechnieker en kun je een toelatingsexamen doen voor de opleiding tandprotheticus. Ook deze opleiding duurt vier jaar, waarvan je een dag naar school gaat: deze dag is wel op (je vrije?) zaterdag. Daarna kun je kunstgebitten gaan maken.

Protheses:

Vroeger konden mensen alleen maar naar een tandarts als ze een nieuw gebit nodig hadden; nu kunnen ze dus ook naar een tandprotheticus (niet naar een tandtechnicus, want deze heeft de vierjarige opleiding niet genoten), zonder tussenkomst van de tandarts. De tandprotheticus is een specialist in het aanmeten van uw prothese en hij heeft ook een contract met de meeste zorgverzekeraars, waardoor uw prothese wordt vergoed uit de basisverzekering. Iedereen in Nederland die verzekerd is, heeft een basisverzekering. U hoeft dus geen extra tandverzekering te hebben om toch voor deze vergoeding in aanmerking te komen.